DIY keukendoeken

DIY keukendoeken

Keukendoeken kan je niet alleen in de keuken gebruiken. Ook oude keukendoeken kan je gebruiken als schoonmaakdoek of iets anders dan als keukendoek.

Deze do-it-yourself is super creatiev en super fun om te doen. Doe dit samen gezellig met je moeder of een paar nichten of vriendinnen en laat je inner-crea bea zien.

Je ziet tegenwoordig veel verschillende soorten en kleuren en vormen terugkomen in keukendoeken. Eigenlijk zie je alles in keukendoeken terugkomen. Je kan ze ook zelf naar eigen ontwerp versieren. So let’s do this!

Het is net als de dip dye trend om het zelf te doen. Zelf textiel bewerken kan op allerlei verschillende manieren en het is helemaal niet ingewikkeld of moeilijk. Het is zoals jij het zelf doet, maakt en wilt. Dit is trouwens een leuke manier om je keuken wat extra’s te geven en op te vrolijken met wat extra kleur en vorm.

Wat je in ieder geval nodig  hebt, is een katoenen doek. Je kan nu zelf kiezen hoe je deze gaat bedrukken en versieren. Er zijn verschillende mogelijkheden. Denk aan textielverf, textielstiften, zelfklevend textiel, etc. Eigenlijk alles wat met textiel is of met de verwerking van textiel kan je dus je theedoeken of keukendoeken mee versieren. Zoek wat inspiratieplaatjes bij elkaar en kijk wat leuk zou staan in het interieur van jouw keuken. En kijk natuurlijk ook wat jij zelf leuk vindt. Let er ook op dat ze gewassen moeten worden. Hou hier rekening mee als je het materiaal gaat kopen waarmee je de doeken gaat versieren.

Zo pimp je je keuken op en geeft het meteen een andere look naar de rest van de ruimte. Maak er een feest van en experimenteer met de doeken, de kleuren en de verschillende textielmaterialen.

DIY keukendoeken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider