DIY Interieur

Zelf dingen voor in huis maken is super leuk en ook nog eens helemaal niet zo moeilijk. Een DIY voor je interieur betekent niet dat je meteen een bed of kledingkast in elkaar moet timmeren. Er zijn ook een heleboel kleine, haalbare DIY’s voor in huis.

Behang in (boeken)kast
Met deze DIY heb je binnen no time de boekenkast gepimpt. Het ene wat je nodig hebt is een kast met open vakken, zoals bijvoorbeeld de Expedit kast van Ikea, behang, dunne houten planken in de grote van de gaten in de kast, behanglijm, schaar, boor en schroeven.
Zorg ervoor dat de dunne houten plankjes die je hebt iets groter dan de maat van de open vakken in de kast zijn, zodat je ze aan de achterkant van de kast vast kunt boren. Beplak de houten plank met een mooi behangetje en boor de planken vervolgens achter de kast. Klaar is kees!
diy1

 

Decoratief met snoeren
Heb jij bijvoorbeeld een lamp met een enorm lang snoer en heb je geen idee hoe je die weg moet werken? Hang het snoer dan gewoon lekker in het zicht! Zoek een mooi patroon uit, zoals bijvoorbeeld de skyline hieronder, en gebruik kabelbevestigingsspijker om het snoer aan de muur te hangen.
diy2

 

Plank met takken
Een simpele boekenplank is in een paar stappen omgetoverd tot een nieuw exemplaar met een landelijke uitstraling. Zoek een mooie stevige tak en zaag deze af zodat hij qua lengte precies tussen de twee planken in past. Klem/lijn de tak vast en klaar is je nieuwe boekenplank.
diy

Bron: Pinterest

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider