Deuren verven tips

Deuren verven tips

Als je geen ervaring hebt met het verven van dingen kan het toch best wel lastig zijn. En nee, je bent niet de enige. We zijn natuurlijk niet allemaal professionele schilders. Daarom hebben we wat tips om het verven soepel te laten lopen. Je kan ervoor kiezen om de deur te verven terwijl hij nog in de scharnieren hangt. Het is waarschijnlijk wel handiger om deze toch los te maken. Bedek dan de vloer goed met kranten of doeken.

Als je eenmaal de kleur hebt voor je deur moet je wel weten dat het een zijdeglans of hoogglans is. Deze is namelijk beter schoon te houden en het houdt langer. Verwijder de deurklinken zo voorkom je veel geklieder. Doop de kwast eerst voor ongeveer de helft in de verf, daarna stevig langs de randen van het verfblik halen. De tweede en volgende keren dat je de kwast in de verf doopt, doe je dit tot ongeveer één derde van de haren. Daarna de kwast meteen naar de deur brengen.
Voor kleinere oppervlakken gebruik je een kwast, maar voor grotere oppervlakken kan je een roller gebruiken. Overigens kan je kleine oppervlakken ook heel goed 1 keer narollen, wanneer het met de kwast al is geverfd. Zorg ervoor dat je een kwast soepel in de hand houdt en dat je in het geval van rollen steeds van de beugel afrolt.

Met deze tips en trucs moet het vast lukken. Succes!

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider