De 5 meest gemaakte vergissingen bij het inrichten van een woonkamer

De 5 meest gemaakte vergissingen bij het inrichten van een woonkamer

Soms zie je op tv een huis in een make-over programma en vraag je je af hoe die mensen het zover hebben kunnen laten komen. Niet alleen zijn de kamers vaak slordig en slonzig maar ook bij het zien van de inrichting trek je je wenkbrauw op. Toch blijken nog best wel veel mensen grote fouten te maken tijdens het inrichten van hun huis. Lees hieronder de 5 meest gemaakte vergissingen bij het inrichten van de woonkamer en kom erachter of jij ook schuldig bent aan een van deze vergissingen!

1. Match álles. De bank, het behang, de kussens, het plaid op de bank, de fotolijstjes, het vloerkleed… Alles matcht met elkaar. Het is heel leuk om een printje terug te laten komen in de woonkamer, maar gebruik deze print niet overal!

match

 

2. Te veel meubilair en accessoires. Leuk dat kussentje uit de uitverkoop van Ikea, de fotolijstjes die je tante steeds opnieuw meeneemt en de enorme collectie met vaasjes en potjes, maar niet alles tegelijk. Zorg ervoor dat je de woonkamer niet over-decoreert. Een paar woonaccessoires zijn voldoende, de woonkamer hoeft geen museum met de laatste collectie van Ikea, Xenos en Action te worden.

decor

 

3. Bedek de ramen. Grote gordijnen laag ophangen zorgt ervoor dat de kamer kleiner lijkt dan dat hij eigenlijk is. Hang de gordijnen zo hoog mogelijk voor en optisch grotere kamer. Zet ook geen grote meubels voor de ramen neer, deze blokkeren het licht.

gordijn

 

4. Geen persoonlijke details. Wanneer je voorbeeldwoningen in woonwinkels bekijkt zijn deze vaak prachtig ingericht. Toch is het niet slim om meteen alle producten uit de kamer te bestellen en ik je eigen woonkamer te stoppen. Op deze manier krijg je een woning die wel mooi, maar ook heel afstandelijk oogt door het gebrek aan persoonlijke details zoals fotolijstjes, een familie erfstuk of een knutselwerkje van de kinderen.

simpel

5. Slordigheid en luiheid. Verander niks aan de woonkamer als je er eigenlijk geen zin in hebt. In de woonkamer zit je een groot gedeelte van de dag, en als je met verven te lui was om het plafon goed af te plakken waardoor er nu een verfplek op zit irriteer je je waarschijnlijk nog een paar jaar aan deze vlek.

fout

Bron: Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider