Country interieur

Country interieur

Bij het woord country denken mensen vaak aan country muziek, een cowboy met leren laarzen en een hoed en saloon met klapdeuren. Maar country is ook een hele gezellige en knusse interieurstijl! Lees snel verder en kom erachter hoe ook jij  een country stijl in huid kunt halen.

Een heel belangrijk onderdeel van een country interieur is hout. Dit materiaal is echt onmisbaar en je kunt in een country interieur nooit te veel hout hebben. Hout wordt niet alleen gebruikt voor de vloeren maar ook voor steunbalken, muren, meubels en woonaccessoires. Kies een houtsoort in een warme, donkere kleur voor het optimale country effect. Licht hout oogt eerder Scandinavisch en niet country-achtig.

In het interieur worden veel oude of vintage voorwerpen verwerkt waardoor een kamer een beetje een ouderwetse uitstraling krijgt. In een country interieur vind je dan een geen uber moderne technologieën. Het is het mooiste om apparatuur zoals de televisie en de radio in een tv-kast te zetten waarvan de deurtjes dicht kunnen.

In de interieurstijl worden veelal donkere kleuren gebruikt. Tegenwoordig zie je echter ook steeds vaker lichte kamers met veel wit waarin country elementen zijn verwerkt. Je kunt de stijl dus aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.

country1

country2

country3

country4

country5

country6

 

Bron: Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider