Chinese inrichting

Chinese inrichting

Het is mogelijk je huis of je salon een Chinese inrichting te geven door wat lettertekens te laten schilderen op je muur. Een schilderij of tekening van een draak wil ook al helpen.

Bij een echte Chinese inrichting komt echter meer kijken. Het boeddhisme is diep geworteld in de Chinese cultuur en bij het inrichten van een Chinese woning kan een Boedha beeld niet ontbreken. In tegenstelling tot de Japanse cultuur gaat een Chinese inrichting niet over minimalisme, maar over het creƫren van rust en balans.

Zet dus niet zomaar een papieren kamerscherm in de huiskamer, maar houdt een oogje op de twee zijden van de inrichting. Die moeten ongeveer gelijk zijn, zodat er een balans ontstaat. Houdt ook schilderijen en tekeningen in de sfeer, eenvoudig en met niet te veel kleuren.

Een laag bed, dat een beetje langer is dan het klassieke Chinese bed, wordt midden in de slaapkamer met het hoofdeinde tegen de muur gezet. Hang aan die muur een papierrol met schrifttekens en de Chinese inrichting is een feit, min of meer. Let wel op, weet je zeker dat er op de papierrol staat wat de schrijver zegt dat er staat? Het is ons opgevallen dat er nogal eens belachelijke Chinese teksten te koop worden aangeboden.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider