Chaise Longue interieur

Chaise Longue interieur

Het woord chaise longue klinkt heel moeilijk, maar betekent eigenlijk gewoon ‘lange stoel’. Een chaise longue is een stoel die lang genoeg is om je benen te ondersteunen. Eigenlijk is een chaise longue dus een soort combinatie tussen een stoel en een ligbed, ideaal om op te loungen dus!

Er zijn heel veel verschillende soorten chaise longues verkrijgbaar. Je hebt de losse variant, de enkele lange stoel maar ook een bank met een chaise longue. Dit is een bank waarbij een van de zitplaatsen een chaise longue is. Er zijn ook banken die geheel chaise longues zijn, dus banken waarbij alle zitplekken langer zijn dan normaal. Verder verschillen de chaise longues onderling van kleur, materiaal en stijl. Het is niet zo dat deze stoelen bijvoorbeeld alleen in de vintage of industriële stijl te koop zijn. Op deze manier is er voor elk interieur wel een chaise longue.

Een chaise longue kan in veel verschillende plekken in huis. Wanneer je een bank met een chaise longue onderdeel hebt is de woonkamer natuurlijk de meest waarschijnlijke plek. De enkele chaise longue past echter in bijna elke ruimte van het huis wel. Denk bijvoorbeeld aan een chaise longue in een walk in closet, in de hal of in de hoek van de slaapkamer.

Bekijk hieronder de verschillende soorten chaise longues en de verschillende functies.

chaise

chaise1

chaise2

chaise3

chaise4

chaise5

chaise6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider