Bruine woonkamer

Bruine woonkamer

Bruin is een van de populairste kleuren voor in de woonkamer in Nederland, en dat is niet voor niets. Deze natuurlijke kleur verwijst naar moeder aarde. Bruin is een rustige kleur die je laat ontspannen. De kleur wordt gekoppeld aan eigenschappen als betrouwbaarheid en echtheid en zorgt voor een positieve vibe in de woonkamer.

Een andere reden waarom de kleur heel populair is voor de woonkamer is omdat bruin een hele warme maar toch ook basic kleur is. Wit, zwart en grijs zijn ook basiskleuren maar deze tinten tonen toch net wat killer en koeler dan de kleur bruin. We willen allemaal graag een gezellig en knusse woonkamer, en daardoor gaan veel mensen voor bruin. Natuurlijk zijn er net als bij alle andere kleuren oneindig veel verschillende tinten bruin. Van diep chocoladebruin tot een lichte beige kleur, alle tinten zijn populair. Terwijl de lichte tinten geschikt zijn om alle muren mee te verven, kan je met de donkere tinten bruin beter bij een muur blijven.

Door bruin te combineren met oranje, rode en gele tinten krijgt je interieur een nog warmere uitstraling. Pastelkleuren in combinatie met bruin zorgen voor een zacht en vriendelijk interieur. Andere kleuren waar bruin goed meet combineert zijn (mos)groen, andere tinten bruin, wit en blauw.

Bruine woonkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider