Brocante woonkamer

Brocante woonkamer

In een brocante woonkamer vind je meubels met karakter. Door nieuwe meubels te combineren met spullen uit grootmoeders tijd, creëer je in een handomdraai een nostalgische sfeer. Hoewel tweedehands meubels en accessoires kenmerkend zijn voor een brocante interieur, hoeft je woonkamer niet gedateerd aan te voelen.

Doorleefd en romantisch

Je meubels hebben geleefd en dat mag je laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een verweerde, houten kast. Zo’n oude kast heeft charme en karakter en dat vind je niet bij een modern, nieuw meubel. Overigens hoeven brocante meubels niet tweedehands te zijn. In veel winkels kun je tegenwoordig nieuwe meubels en accessoires kopen die een brocante uitstraling hebben. Deze zijn wellicht wat minder origineel, maar ze kunnen er net zo oud en karakteristiek uitzien.

Oude meubels kun je natuurlijk ook enigszins opknappen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de oorspronkelijke uitstraling van het product behoudt. Een oud tafeltje verven in een andere kleur kan echter geen kwaad. Kleurrijke pasteltinten passen bijvoorbeeld bijzonder goed in een brocante woonkamer. Als je het tafeltje na het verven goed schuurt, lijkt het alsof de verf er in de loop der tijd vanzelf afgebladderd is.

Je woonkamer in brocante stijl

In een brocante woonkamer wordt vaak gewerkt met verschillende soorten materialen en stijlen. Hoewel je meubels op het eerste gezicht misschien niet bij elkaar lijken te passen, kun je toch eenvoudig eenheid creëren. Probeer de basis rustig te houden door de muren wit, grijs of een zachte pasteltint te geven. Gecombineerd met een houten vloer, geeft dit je brocante woonkamer een romantische sfeer. Wat de accessoires betreft, kun je het best een paar goedgekozen items uitkiezen. Zet de ruimte niet te vol, maar plaats de accessoires in groepjes. Zet bijvoorbeeld verschillende soorten brocante fotolijstjes bij elkaar. Zo creëer je één geheel.

Persoonlijk en uniek

Een nostalgische haard, een grote barok spiegel of een ouderwetse kroonluchter, maken je brocante woonkamer helemaal af. Een echte eyecatcher brengt de ruimte tot leven. Daarnaast kun je de ruimte aankleden met zachte kussentjes op de bankstellen en familiefoto’s aan de muren. Zo geef je de woonkamer een persoonlijk tintje.

Het mooie van een brocante woonkamer is dat je jouw spullen niet zomaar tegenkomt in het huis van een ander of in een woonwarenhuis. Jouw meubels en accessoires heb je zelf bij elkaar verzameld en dat maakt je brocante woonkamer uniek.

brocante ideeen

brocante inrichting woonkamer

brocante interieur

Brocante woonkamer

landelijk brocante inrichting

wit wonen brocante

afbeeldingen: pinterest | indulgy | hetsfeerwinkeltje | decoholic | finallywhite

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door