Brocante tuin

Brocante tuin

Een brocante tuin is een tuin om heerlijk in weg te dromen. Gezellige bistrostoeltjes, romantische tuinornamenten en fleurige hortensia’s, laten je tuin tot leven komen. Je hebt even het gevoel dat je op het Franse platteland bent.

Planten en accessoires

Een echte brocante tuin kan natuurlijk niet zonder rozen. Denk bijvoorbeeld aan een grote metalen boog waar klimrozen tegenaan kunnen groeien. Niet alleen rozen, maar ook hortensia’s geven je tuin een nostalgische uitstraling. Ook wilde planten en bloemen komen volledig tot hun recht in een brocante tuin. Als je echter niet veel ruimte hebt voor grote planten, kun je die brocante sfeer ook creëren met kleinere plantjes. Denk aan een oude tuinvaas of een zinken emmer met lavendel of kruidenplantjes.

Wat de accessoires betreft, kun je opzoek gaan naar tweedehands lantaarns, zinken kannetjes, oude gieters of verroeste gietijzeren bakken. Verdeel de accessoires niet zomaar over de hele tuin, want dan wordt het geheel erg rommelig. Creëer liever een aantal kleine brocante hoekjes. Plaats bijvoorbeeld tegen een lege muur een mooie houten schilderstrap waar je allerlei kleine accessoires opzet.

Ornamenten en meubelen

Als je wat meer geld aan je tuin kunt besteden, ga dan opzoek naar een tuinornament. Denk bijvoorbeeld aan een vogelbad van natuursteen, een verweerd marmeren tuinbeeld of een oude zonnewijzer. Het is van belang dat deze ornamenten niet te modern of te nieuwe zijn. Oude en doorleefde spullen, passen immers veel beter in een brocante tuin. Als je geluk hebt vind je ze voor een klein prijsje in een kringloopwinkel of op een site waar tweedehands spullen worden aangeboden.

Een bistrosetje mag natuurlijk niet ontbreken in een brocante tuin. Met een gietijzeren tafeltje en wat stoeltjes, krijgt je tuin de charme van een Franse bistro. Belangrijk is dat diverse stijlen en materialen gebruikt kunnen worden. De tafel hoeft bijvoorbeeld niet perse dezelfde stijl te hebben als de stoelen. Als je toch wilt dat de meubels een geheel vormen, kun je de tuinset eventueel wit schilderen en daarna weer schuren.

Het bijzondere van een brocante tuin is dat je met oude spullen een eigentijdse stijl creëert. Je kunt eindeloos variëren met diverse planten en accessoires. Brocante is romantisch en nostalgisch, maar niet gedateerd.

tuin brocante

brocante in de tuin

brocante tuin ideeen

Brocante tuin

decoratie tuin

pinterest brocante tuin

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door