Brocante stijl

Brocante stijl

De brocante stijl is een steeds populairder wordende stijl die je kunt gebruiken voor de inrichting van je huis. Heel veel mensen wonen nu in de stad, terwijl vroeger heel veel mensen op het platteland leefden. Ze woonden in een landhuis of in een boerderij. De Broconato stijl heeft een oude uitstraling op een charmante manier.

Materialen

Voor deze stijl kun je steen, hout en keramiek gebruiken. Ook kun je rattan, linnen en katoen gebruiken om de brocante stijl te creëren. Ten slotte kun je ook leer en katoen gebruiken voor deze stijl. Deze natuurlijke materialen maken de stijl bescheiden. Je kunt de muren met hout, leem, kei of andere agrarische materialen versieren om de kamer speelser te maken. Als je ook je vloer in de brocante stijl wilt, dan kun je het beste kiezen voor natuursteen of laminaat.

Meubelen

Als je je meubelen in de brocante stijl wilt, kun je het beste kiezen voor meubelen in natuurlijke kleuren en patronen en motieven met bloemen. Net als eerder genoemde keuzes die je kunt maken voor het creëren van deze stijl kun je pastelkleuren gebruiken. Zo zorg je voor de basis van deze interieurstijl.

Decoratie 

Om het geheel af te maken kun je tweedehands accessoires en accessoires die er gebruikt uitzien gebruiken naast elementen voor de decoratie. Voorbeelden zijn gieters van zink, mooie houten of roestige metalen tuinmeubels en decoraties van porselein.

Brocante stijlen

Er zijn ook allerlei buitenlandse varianten op de brocante stijl. Zo is er de Italiaanse stijl. Deze kenmerkt zich door landelijke stenen tegels, massief hout van een eik en de charmè van Italië. De Scandinavische variant breng je naar je huis door middel van natuurlijk hout, blauw met wit en gebruikte kisten. De Amerikaanse stijl laat je zien door middel van mooie meubels, een Amerikaanse koelkast en een bank die uit veel stof bestaat met veel gestreepte kussens. Ook kun je Shaker meubels gebruiken, omdat het zowel een eenvoudige als functionele uitstraling heeft.

Als je de Engelse stijl met klassieke elementen wilt combineren heb je het volgende nodig: een hoog zitmeubel, een open haard, klassieke leren banken van Chesterfield en meubels van geraffineerd hout. Voor een complete Franse stijl maak je gebruik van onvolmaakte kleine tegenstrijdigheden zoals fouten in het materiaal en natuurlijke slijtage van voorwerpen.

wandrek brocante

brocante interieurs bekijken

brocante interieurs

brocante woonkamer ideeen 1


brocante ladenkastje

Brocante keuken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door