Bonsai boompjes

Bonsai boompjes

Dit kleine, of juist grote, boompje is enorm schattig en staat super zen in je interieur. Het woord bonsai betekent ”boom in spot”.

Van dit Japanse boompje zijn er een boel verschillende stijlen en soorten. Het boompje wordt tegenwoordig ook in nep versies verkocht. De echte zijn vrij prijzig, vandaar de neppe. Het is vrij makkelijk om te leren hoe je een bonsai boompje moet verzorgen. Het gaat dan vooral over het goed onderhouden van de boom door goed, genoeg en regelmatig water te geven en de takken bij te snoeien. Vaak hebben mensen hier alleen niet zo’n zin en kopen daarom een neppe boom.

Vanuit de Chinese en Japanse filosofie heeft het verschillende krachten en effecten op de geest en het hoofd. Het moet zorgen voor rust en tevredenheid met de wereld en de medemens. Het belangrijkste is vooral jezelf. Check het internet voor nog meer verdieping in deze boom en de filosofie erachter. En wij weten het zeker, wij zijn om voor dit mooie boompje.

Dit boompje kan je het beste ergens zetten waar het een beetje wisselt van temperatuur en vocht. Ook dit heeft weer met het verzorgen te maken. Even puur interieur gericht kan je het op een tafeltje zetten met een Boedha en wat kaarsen. Of juist op een blad. Afhankelijk van de grote kan je er andere accessoires erbij zetten. Buiten kunnen ze ook staan, maar let op het weer en wat voor boom je nodig hebt voor buiten. Let ook op de prijzen, want de echte zijn vaak een stuk duurder dan neppe.

Kijk mee naar de kiekjes voor meer inspiratie.

Bonsai boompjes

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider

Er is 1 reactie op dit blog
  1. Michaela op 8:47 am

    Ik vind ze er altijd zo mysterieus uitzien! Zelf zou ik ook best een neppe variant aanschaffen 🙂