Boekensteun maken

Boekensteun maken

Boekensteunen kunnen vaak saai zijn, tenminste als je geen vijf meer bent. Dan zijn er namelijk nog wel leuke keuzes. Waarom saaie kopen als je er ook zelf eentje kan maken. Het is heel gemakkelijk, volg deze stappen om zelf een eigen houten boekensteun te maken.

Wat heb je nodig? Een half blok hout (je kan zelf beslissen hoe dik), kwasten, drie kleuren, een zaag, een schuurblok, en lak.

1. Zorg ervoor dat je blok hout stevig genoeg is om alleen rechtop te staan en om boeken tegen te kunnen houden. Zaag dit blok door midden, zorg dat beiden zijden gelijk zijn.

2. Schuur alle splinters eraf. Let op, niet aan de buitenkant van het stuk hout. Alleen aan de binnenkant waar de boeken komen en de bovenkant waar je gaat verven.

3. Nu verven. Je kan er voor kiezen om drie verschillende kleuren te gebruiken. Wat ook erg leuk is is een ombre effect creëren. Gebruik dus kleuren die in hetzelfde rijtje passen. Bij het voorbeeld hebben ze gebruik gemaakt van goud, roze en zalm.

4. Om het af te maken zou je eventueel de verf nog kunnen lakken. Zo ziet het er wat mooier uit. Het is een optie, het hoeft dus echt niet perse.

Hieronder hebben we de foto’s om het iets beter te begrijpen.

Boekensteun maken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider