Boedha beeldje

Boedha beeldje

Iedereen zegt dat je Boedha´s moet krijgen voor in je huis. Koop ze niet zelf. Dat zeggen mensen altijd. Maar… Dat is helemaal niet waar. Meteen even een dit fabeltje opgeschoond. Als je erin wel in gelooft, dat kan. Iedereen gelooft ergens anders in. Het is trouwens niet bewezen, maar dat gaat ook niet zo makkelijk meer. In ieder geval…

Boedha komt in verschillende gedaantes voor. We kennen de dikke en kale Boedha en de slanke Boedha met haar. Hij neemt steeds verschillende poses aan. Elke pose heeft een andere betekenis en een andere gedachte. Op het internet zijn er genoeg uitleggen en uitwerkingen over de betekenis van Boedha, zijn verschijningen en de betekenissen van de poses.

Boedha´s staan in je huis en in je tuin echt super mooi. Ze geven een rustig sfeertje en het maakt de rest van de ruimte en ze staan  heel zen. Afhankelijk van de grote kan je ze op een dienblad zetten met wat kaarsen en geurstokjes. Zodra de geurstokjes beginnen te ruiken en de kaarsen branden, doet het iets met je. Je wordt er helemaal zen door en het laat je lichaam en geest relazen.

In elke ruimte is het onwijs mooi (en soms zelfs schattig) om een Boedha beeld te hebben staan. Ze kunnen ook liggen, lachen of mediteren. Het geeft een soort extra aanwezigheid in de ruimte.

Zoals hierboven al staat aangegeven, is het fabeltje niet waar. Je kan ze gerust zelf kopen. Je mag ze natuurlijk ook geven. Maar iedereen gelooft ergens anders in en iedereen is daar vrij in.

boedha beeldje

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider