Boeddha decoratie

Boeddha decoratie

Interieurs met culturele of religieuze symbolen is een onderwerp waar je niet snel je mening over kan geven als je er niks over weet. Toch hebben bijvoorbeeld boeddha beeldjes steeds minder te maken met het traditionele geloof. Het wordt de laatste tijd steeds sneller beschouwt als kunst. Boeddha kunst is bijvoorbeeld best divers, er zijn veel verschillende varianten van.

Boeddhabeelden zijn erg populair, en dat niet alleen in boeddhistische regio’s. De weergave van de Boeddha is erg belangrijk in vele Aziatische culturen. Er is vaak verschil qua regio, maar ze hebben toch altijd iets met elkaar gemeen. De Boeddha is een icoon die voorspoed en geluk moet brengen, daarom komen ze veel voor in tempels, maar ook in normale huishoudens. Maar deze beelden wordt niet alleen maar weergegeven omdat ze geluk brengen. Het bijgeloof is nog steeds aanwezig, maar de belangrijkste reden van het gebruik ervan is vrijwel weggevaagd. Het is de symboliek die nog wel sterk aanwezig is. Hetgeen wat vaak wordt overgebracht door het gebruik van een boeddha is het drama.

De Boeddha komt voor in veel verschillende soorten, maten en kleuren. Hieronder hebben we voorbeelden van de Boeddha’s in huishouden. Wat vind jij van deze trend, heb jij thuis ook een boeddha?

asian-entryway-design buddha-bathroom-design buddha-bathroom-mural buddha-bedroom buddha-design buddha-living-room dining-room-design-buddha-style room-with-buddha-mural yellow-buddha-design

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider