Binnenkijken interieur

Binnenkijken interieur

Welke woonstijl binnenkijken interieur?

Om te weten te komen welke inrichting bij jou zou kunnen passen is het raadzaam om te gaan binnenkijken interieur van verschillende woonstijlen. Niet iedereen vindt dezelfde dingen mooi. En je gaat tenslotte een aantal jaren in hetzelfde interieur leven. Dus het is niet verkeerd om ook daadwerkelijk bij mensen binnen te kijken. Dit hoeft niet altijd persoonlijk maar kan ook via filmpjes die op diverse websites te zien zijn. Wanneer je echt life wilt binnenkijken ga dan allereerst bij vrienden en familie op bezoek. Tijdens zo’n bezoek ga je anders kijken naar de inrichting dan wanneer je een gezelligheidsbezoekje aflegd. Kijk wat je mooi vindt! Schrijf dit dan op. Dingen die je niet mooi of niet goed gecombineerd vindt vergeet je direct.

Welk interieur spreekt je aan?

Er zijn honderden combinatie’s mogelijk tussen verschillende woonstijlen. Allereerst is het natuurlijk zinvol om te weten wat bepaalde kenmerken zijn van een interieur. Neem nou Scandinavisch wonen, dit is erg populair en veel mensen hebben deze woonstijl in hun interieur. Kenmerken van deze stijl zijn de sobere kleuren en minimalisme. Er wordt veel hout gebruikt in lichte kleuren en de woonstoffen zijn linnen en over de stoelen en bank worden huiden gedrapeerd. Er is aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en details. Het klassieke interieur is een geheel ander soort inrichting. Dat wil echter niet zeggen dat bepaalde accessoires uit de Scandinavische stijl gecombineerd kunnen worden met het klassieke. De kenmerken van een klassiek interieur zijn; romantisch, rijke uitstraling en vaak de wat donkerdere volle kleuren. Ga je echter voor een Scandinavisch interieur dan kan een mooie, oude klassieke lamp heel goed passend zijn.

Combineren

Waar gewoond wordt zie je combinatie’s van verschillende stijlen. Mensen veranderen nog wel eens van woonstijl maar kunnen van bepaalde dingen geen afstand doen zodat dit weer in hun nieuwe inrichting terugkomt. Dat maakt een interieur juist spannend en zal niet snel vervelen. Nog een aantal stijlen die onderling heel goed gecombineerd kunnen worden zijn;

•Modern
•Landelijk
•Industrieel
•Retro en vintage
•Natuurlijk
•Basic
•Design
•Romantisch
•Klassiek

In een showroom van een winkel zie je meestal één en dezelfde stijl getoond. Wanneer je een echte woning ingericht ziet, waar geleefd wordt ontdek je dat er ook andere accessoires uit een geheel andere stijl zijn toegevoegd. Dit wordt niet bedacht maar ontstaat in de loop der jaren. Binnenkijken interieur waar ook echt wordt gewoond geeft de nodige inspiratie.

binnenkijken bij

binnenkijken in huizen

binnenkijken in interieurs

Binnenkijken interieur

binnenkijken interieurs

binnenkijken landelijk wonen

binnenkijken woonkamer

landelijk wonen binnenkijken

landelijke interieurs binnenkijken

Afbeeldingen:decordots

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door
Er is 1 reactie op dit blog
  1. B(i)e interior and lifestyle op 10:05 am

    helemaal mijn ding, top !