Betrek je tuin bij je woonkamer

Betrek je tuin bij je woonkamer

In de lente en de zomer zit je vaak lekker in de tuin, maar wil je het hele jaar van je tuin genieten? Dit bereik je door je tuin bij de woonkamer te betrekken. Lees snel verder om te ontdekken hoe je dit realiseert.

Trek de vloer en muren door

De eerste manier om je tuin bij je woning te betrekken is om de vloer van de woonkamer door te trekken naar de tuin. Hierdoor lijkt het één groot geheel. Is het materiaal van de vloer wat in huis ligt niet geschikt voor buitenshuis, zoals parket en laminaat? Ga dan op zoek naar materiaal wat erop lijkt. Denk aan vlonderplanken, deze zijn er in verschillende soorten. Naast het doortrekken van je vloer, zorgt ook het doortrekken van je muren dat je je tuin bij de woonkamer betrekt. Het is slim om de buitenmuur dezelfde kleur te geven als binnenmuur, zo is het echt één geheel. Is het niet mogelijk om de binnenmuur door te trekken? Zorg dan dat de schutting dezelfde kleur krijgt als de binnenmuur, zo creëer je eenheid.

Betrek je tuin bij je woonkamer

Ga voor dezelfde sfeer

Je tuin bij je woning betrekken doe je door dezelfde sfeer te creëren in beide leefruimtes. Heb je je woning modern ingericht? Ga dan ook voor een modern ingerichte tuin. Of heb je veel rode accessoires in je woning? Laat rood dan ook terugkomen in je tuin. Dit kan in de kussens, bloemen of planten. Wat de tuin extra sfeer geeft is het ophangen van een schilderij of mooie foto. Tegenwoordig bestaan er canvasdoeken die geschikt zijn voor buiten. Zo haal je het huiskamergevoel naar buiten.

Maak je tuin zichtbaar

Als je tuin vanuit de woonkamer niet goed te zien is, wordt het moeilijk om je tuin bij je woning te betrekken. Om je tuin beter zichtbaar te maken, zijn een schuifpui of grote openslaande deuren een goede opties. Houd er wel rekening mee dat je na het plaatsen een deel van de gevel opnieuw moet laten voegen, omdat de voegen aan de zijkanten van de deuren niet meer precies goed zitten. Daarnaast is het slim om donkere gordijnen en vensterbanken te vermijden, hierdoor worden de woonkamer en tuin van elkaar gescheiden.

Betrek je tuin bij je woonkamer 1

Kies voor dezelfde verlichting

Wil je ook ’s avonds nog genieten van je tuin? Dan is het belangrijk om veel licht in je tuin te hebben. Werk je in je woonkamer met spotjes? Kies hier dan ook voor in je tuin. Je kan niet alleen voor dezelfde soorten lampen kiezen, maar voor ook lampen van dezelfde materialen. Let er wel op dat het materiaal geschikt is voor buiten. Extra tip: om je tuin levendig te maken zijn veel planten en bloemen geschikt. Zet deze dicht bij de gevel, zodat je er binnen ook van geniet. Heb je een natuurlijke uitstraling in huis? Dan past een groene gevel daarbij. Dit betekent dat er planten aan de gevel groeien. Ben je dit op een gegeven moment toch zat? De gevelreiniging prijs begint al bij € 5 per m², zo kun je eindeloos blijven experimenteren met verschillende ontwerpen. Denk aan andere beplanting en meer of minder groen.

Zo geniet je niet alleen in de zomermaanden van je tuin, maar ook tijdens de wintermaanden is je tuin een onderdeel van je woonkamer.

Betrek je tuin bij je woonkamer 2

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door