Betonstuc badkamer of betonstuc keuken

Betonstuc badkamer of betonstuc keuken

Betonnen muren in je interieur, het lijkt misschien nogal apart. Waarom zou je daarvoor kiezen? Dé woontrend van nu is minimalisme en strakke naadloze vormen. Dat kan met stucwerk. Voor stucwerk zijn verschillende keuzes zoals bijvoorbeeld betonlook of betonstuc met beton Ciré.

Maak jouw keuken of badkamer modern met betonstuc!

Zoek je een onderhoudsarme, stevige vorm van wandbekleding die in dunne laag kan worden aangebracht op wanden, vloeren en andere oppervlakken? En wil je meegaan met de nostalgische, stoere industriële trend van dit moment? Dan is betonstuc of betonlook de beste keuze. Je kunt uiteraard kiezen voor de kleur grijs, maar wist je dat er ook voor heldere kleuren gekozen kan worden zoals azuurblauw, lila, grasgroen of roestbruin?

Wat is betonstuc of betonlook?

Beton wordt sinds de Oudheid gebruikt om te bouwen, maar na de val van het Romeinse rijk verdween kennis hierover. Gelukkig werd het in de achttiende eeuw weer herontdekt. Betonstuc wordt ook wel eens betonlook genoemd, is een mortel (fijn soort betontype) dat naast cement ook bestaat uit fijne betondeeltjes en hars. Het is geschikt voor alle egale ondergronden die stevig en niet vet of stoffig zijn. Betonstuc is erg flexibel en hecht goed aan uiteenlopende ondergronden als gipsplaat en hout. Ook is het slijtvast, kan in een laag van 1 tot 3mm dik worden aangebracht en is na een impregnatie laag zowel water- als schimmelafstotend.

Beton Ciré en andere soorten betonstuc afwerkingen

Er zijn verschillende soorten om uit te kiezen afhankelijk van het doel voor je betonstuc. Hieronder staan de verschillende soorten betonstuc op een rijtje.
Beton Ciré: een Franse en zeer populaire vorm van betonstuc op basis van cement die erg waterbestendig is en vuilafstotend. Het heeft een relatief hoge prijs en de ondergrond moet vlak zijn.
Voor microcement of microbeton gelden dezelfde eigenschappen, maar deze zijn nog slijtvaster dan Beton Ciré en hebben een nog strakkere uitstraling. Microbeton is nog sterker en dikker waardoor het zeer geschikt is voor vloeren.
betonlook-betonstuc keuken

Betonstuc keuken

Omdat betonstuc krasbestendig is en het zeer gemakkelijk is om schoon te maken is het een goede keuze voor de keuken. Zowel voor het keukenblad als voor de achterwand van de keuken, om te beschermen tegen spatten van vet en zuur, kan er Beton Ciré worden aangebracht. Ook microcement kan worden gebruikt, maar dit kan alleen voor het aanrechtblad omdat het niet vetbestendig is. Bij het stuccen van kleine oppervlakken zoals een aanrechtblad door een specialist ben je ongeveer 75 tot 150 euro per vierkante meter kwijt.

Betonstuc badkamer

Met betonstuc in de badkamer kun je een zeer luxe en eigentijdse uitstraling creëren. Betonstuc kan in de badkamer worden gebruikt voor wanden, vloeren, spoelbakken en afwerking. Voor de badkamer wordt ook veel gebruik gemaakt van Beton Ciré. Maar voor de vloer en wanden kan er ook gekozen worden voor bijvoorbeeld microcement of microbeton. Met gebruik van twee of drie lagen van een waterafstotende epoxy coating wordt de badkamer klaar voor gebruik en kan betonstuc ook worden gebruikt voor inloopdouches. De kosten voor betonlook of betonstuc badkamer zijn vrijwel gelijk aan de kosten zoals hierboven genoemd voor betonstuc keuken.

Vind hier jouw stucadoor.

Aanbrengen en onderhoud van betonstuc

Ben je een doe-het-zelver, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de betonstuc of betonlook zelf aan te brengen. Echter moet je er dan wel rekening mee houden dat de mengverhoudingen goed moeten kloppen en het zwaar werk is om een mooi egaal resultaat te krijgen. Bekijk eens de diverse filmpjes over betonstuccen op Youtube.

Wil je echt zeker weten dat het resultaat perfect zal zijn dan kun je beter een specialist inhuren. Vergelijk dan eerst diverse offertes. Betonstuc is onderhoudsarm, wel kunnen water dat lang blijft staan, zeepresten en spatten de beschermlaag aantasten. Dan moet deze opnieuw worden aangebracht. Beton Ciré-badkamer-grijze-betonstuc
strakke betonstuc badkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door