Behang op trap

Behang op trap

Nu het kouder wordt zijn de meesten van ons waarschijnlijk steeds vaker binnen te vinden. Een druilige doordeweekse middag of een saai moment in het weekend is ideaal voor een leuke interieur DIY. Steeds vaker zie je het langskomen: behang op allemaal andere plekken dan alleen op de muur. In deze DIY gaan wij het hebben over behang op de trap.

De trap behangen is een hele leuke manier om een beetje kleur toe te voegen aan de hal of de woonkamer, dit ligt aan waar de trap staat. Misschien heb je nog wel een rol behang over of vind je deze DIY juist een goede reden om weer een nieuwe leuke rol te kopen en creatief aan de gang te gaan.

Benodigdheden:
– Een trap
– Een leuke rol behang
– Behangerslijm en kwasten
– Rolmaat
– Stanley mesje en snijoppervlak

Meet eerst op hoe breed en hoe hoog de achterkant van de traptreden zijn, doe dit heel precies en nauwkeurig, anders zal het behang zomenteen niet mooi uitkomen. Wanneer je de exacte maat hebt opgemeten kun je uit het behang repen van de juiste grootte snijden. Test al deze repen voordat je ze opplakt, de ene tree kan net iets groter of kleiner dan de andere zijn.
Maak nu de behangerslijm volgens de verpakking en smeer een van de stroken in met de lijm en plak daarna de strook behang op de achterkant van een van de treden. Ga door totdat de hele trap behangen is.

trap

trap1

trap2

trap3

 

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider

Er zijn 3 reacties op dit blog
  1. Marion op 9:00 am

    Ik heb het eigenlijk nog nooit gezien, maar wat een leuke resultaten zijn het!