Druk behang

Druk behang

Bruin, grijs, beige, wit en andere rustige tinten zijn voor veel mensen de standaar kleuren voor de woonkamer. Het kan echter ook anders. Een muur vol met behang met een felle en opvallende print! Eerder schreven wij al een artikel over kleur op de muur, maar in tegenstelling tot een likje verf, gaan we het vandaag hebben over drukke printjes.

Het belangrijkste van een slaap of woonkamer met een knallend behang is dat je niet te veel kleuren en patronen door elkaar gebruikt. Je kan bijvoorbeeld op een muur een geel met wit behang doen, de meubels effen houden en de accessoires in geel en felblauw. Felblauw is een contrastkleur van geel, deze twee kleuren geven samen echt een knaleffect zonder te vloeken.

Als je eenmaal een behangetje hebt uitgekozen kun je op zoek gaan naar die contrastkleur, dit kun je vinden op verschillende websites. Is een fel behang plus een contrastkleur te veel, dan kun je deze ook weg laten en de rest van de kamer neutraal houden.

Het kan ook zijn dat je voor een behang bent gegaan zonder felle kleuren maar wel met een drukke print. In de eerste foto hieronder is dat het geval. Een drukke print betekent niet dat je geen kleur meer kan gebruiken. Kies een of twee kleuren en laat die terug komen in de woonaccessoires.

fel behang

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider