Bank maken van pallets

Bank maken van pallets

Zelfgemaakte spullen van hout zijn op dit moment heel erg populair. Het is al helemaal handig als je zelf meubels kunt maken, want meubels zijn over het algemeen best duur. Als je pallets gebruikt, hoeft het echt helemaal niet moeilijk te zijn om zelf iets te maken. Eigenlijk kan iedereen dat. Een meubel dat vrij makkelijk te maken is, is een palletbank. Deze banken staan overal leuk. Je kunt ze prima binnen en buiten gebruiken en alle stijlen kun je combineren met deze gezellige bank.

Er zijn dan natuurlijk ook nog veel verschillende varianten. Je kunt een tweezitsbank maken, of een schommelbank, of juist een hele grote bank. Als je nog nooit of bijna nooit zelf een meubel gemaakt hebt, is het handig om te beginnen met de makkelijke variant. Dat is de tweezitsbank. Je hoeft dan niet heel veel pallets te gebruiken en geen rare hoeken aan te brengen. Het bankje dat je op de eerste foto hier onder ziet, is een tweezitsbank. Het onderstel van deze bank bestaat uit twee pallets. Deze pallets zijn aan elkaar gezet met grote schroeven en extra plankjes. De wielen die er onder zitten zijn erg handig, omdat je de bank zo kunt verrijden maar ook vastzetten met de remmetjes.

De bank is nu tegen een houten rek aangezet waardoor er geen vaste leuning nodig is, maar die kun je natuurlijk altijd aanbrengen. Daar kun je dan het beste ook twee pallets voor gebruiken. Als je ook nog graag armleuningen wilt, is het leuk om een ander materiaal te gebruiken. Dat zie je ook op de afbeelding hier onder. Bij deze bank is er gebruik gemaakt van oude buizen. Super leuk!

zelf bank maken van pallets

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider