Bank in erker of uitbouw

Bank in erker of uitbouw

Hoe kun je een huis met erker inrichten?

Een erker inrichten of een kleine uitbouw inrichten is vaak nodig omdat het anders een beetje een loze plek kan worden. Dat komt omdat deze ruimtes vaak moeilijk in te richten zijn. Een erker of een uitbouw is soms net te klein om veel meubels in te zetten, maar te groot om het leeg te laten. Daarom is het een leuk en handig idee om een erker bank op maat te maken omdat je dan al je ruimte benut en ook nog lekker kunt zitten in deze lichte ruimte. Je kunt dan langs de hele lengte van de ramen een bank in de erker maken met fijne kussentjes. De laatste tijd is dit weer erg populair en er worden steeds meer unieke exemplaren gemaakt.

Houten (hoek)bank in erker maken en andere erker ideeën.

Het is vooral mooi om de bank van hout te maken omdat je dan een landelijke sfeer in je huis krijgt. Hout gaat lang mee, je kunt er makkelijk een bankje van maken en later kun je de bank dan bekleden met lekkere zachte stof en kussens. Het is al helemaal gezellig als de zon lekker naar binnen schijnt, dan is het vast een plek waar je vaak gaat zitten. Met een zelfgemaakte of gekochte bank voor het raam genieten geeft het inrichten van de erker een zeer voldaan gevoel waar je jaren plezier van kunt hebben. Het is in ieder geval een mooie toevoeging aan de inrichting van je woonkamer en je huis wordt er weer een stukje groter en gezelliger van. Een uitbouw of een erker als loze ruimte is natuurlijk zonde.

bank bank2 bank3 bank4 bank5

Erker inrichten keuze voor type bank.

Bij de keuze van een type erker bank is vooral de vorm van de erker of uitbouw belangrijk en daarnaast de al gebruikte materialen in deze ruimte en de kozijnen.
Een woonkamer met erker heeft vaak veel lichtinval en met deze inrichting wordt hier een optimale leeshoek of kletshoek gecreëerd in het huis.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider