Aziatische slaapkamer

Aziatische slaapkamer

Eerder vandaag kwamen er al artikelen online over een Scandinavische keuken en een koloniaal interieur en met dit artikel blijven we nog even in de wereldse sferen. In dit artikel behandelen we namelijke de Aziatische slaapkamer. Er zijn weinig mensen in Nederland die een Aziatische inrichting in huis hebben omdat deze stijl hier nog niet heel erg bekend is.

Elementen¬†uit het Aziatische interieur dat je in Nederland het meest tegen zijn boeddha beelden en Shoji schermen. Shoji schermen zijn de afscheidingswanden die in Azi√ę oorspronkelijk verder gemaakt van doorschijnend papier over bamboe of hout. Met een Shoji scherm in huis of een mooie groot boeddha beeld of schilderij haal je al een beetje de Aziatische sfeer in huis.

Wil je er helemaal voor gaan, kies dan voor een Aziatische kamer met rode kleuraccenten en afbeeldingen van kersenbloesembomen. Rood is de kleur van geluk in China en komt daardoor veel voor in het interieur. In een Aziatische slaapkamer kun je dus felle kleuren gebruiken, maar het liefst geen overdaad aan decoraties. Houdt het subtiel met een paar beeldjes, een bamboeplant en misschien een mooie waaier. Sowieso zijn bamboeplanten een heel goed decoratie idee in de Aziatische slaapkamer.

Bekijk hieronder een paar voorbeelden van de Aziatische slaapkamer:

azie

azie1

azie2

azie3

azie4

azie5

 

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider