Aziatische inrichting

Aziatische inrichting

Een Aziatische inrichting is natuurlijk heel erg uitgebreid. Daarom gaan we het in dit artikel over één specifieks ding hebben. Shoji schermen zijn populair over de hele wereld, maar het is bij ons terecht gekomen uit de traditionele Japanse architectuur waar een Shoji een deur, raam of scheidingswand betekent. Traditioneel werden ze gemaakt van doorschijnend papier over een houten kader die samen een rooster van hout of bamboe maken. De versies die we vandaag de dag gebruiken om een Aziatische vleugje toe te voegen aan ons interieur houden het oorspronkelijk interieur in leven, maar wel met verschillende variaties.

ALTS_ritto_house_shoji-screens ALTS_ritto_house_shoji-screens1Shoji schermen worden hier gebruikt in de vorm van traditionele deuren om de woonkamer gescheiden te houden van de rest van het huis. Het is ook een geweldige manier om harmonie te vormen in huis door de houten accenten.

shoji-screens-slidingHier worden ze gebruikt in de vorm van schuifwanden die de woonkamer scheidt met de eetkamer. Schuifwanden zijn de perfecte manier om wat privacy te creëren zonder er twee complete ruimtes van te maken.

asian-inspired-hallway-shoji-screensJa, er zijn enkele Shoji schermen die gebruikt worden als schuifwanden, maar ze worden ook gebruikt als muren. Deze symmetrie zorgt voor harmonie en hierdoor voelt de hele ruimte goed en als één geheel.

window-treatments-design-shoji-screensDit is eigenlijk één van de bedoelde ideeën bij een Shoji scherm. Als je ze gebruikt als raambekleding dan creëer je op een makkelijke manier een scherm voor privacy. Maar dan zonder om volledig de zon buiten te sluiten, zo wordt de kamer ook niet te donker.

easy-indoor-outdoor-connection-shoji-screens headboad-shoji-screens high-ceiling-shoji-screens

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider