Antieke vloerkleden

Antieke vloerkleden

Antieke vloerkleden kunnen diepgang en elegantie toevoegen aan een huis. Dus voordat je dat oude tapijt oud je woonkamer rolt zou ik ‘m omtoveren in de eye-catcher van de kamer. Wij hebben hier vijf voorbeelden van het gebruik van antieke vloerkleden.

Als je aan een antiek vloerkleed denkt, denk je erg snel aan een traditioneel ingerichte kamer. Maar het kan ook Mediterraans zijn. Als je hiervoor gaat moet je zorgen dat de kleuren goed gecombineerd worden met de meubels in de kamer.

Door het verven van een antiek vloerkleed kan je het laten werken in een moderne, strakke inrichting. Als een tapijt nog die oude look heeft behoudt het het idee van een vintage look. Het tapijt hierboven zou makkelijk kunnen passen in een Turks paleis.

Soms is een kleed te mooi om op de vloer te leggen. Dus waarom zou je ‘m niet ophangen aan je muur. Op de foto hierboven zie je wat voor effect dat kan hebben als je het combineert met een mooie bruine kast.

Een antiek vloerkleed staat ook prima in een modern interieur. Om de barrière makkelijk te doorbreken kan je juist zo’n mooi antiek kleed plaatsen in een moderen woonkamer. 

Heb je er ooit aan gedacht om een antiek vloerkleed te plaatsen in de badkamer? Dit is een goede manier om je kamer wat sfeer te geven, vooral als ‘ie zo strak is als deze hier boven. Door dit mooie vloerkleed toe te voegen creëer je makkelijk een DIY.

Klassieke fauteuils

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider