5 x industriële accenten in je interieur

5 x industriële accenten in je interieur

De industriële woonstijl is stoer, robuust en hip. Maar een hele kamer vol ruig metaal en gerecycled hout is niet voor iedereen weggelegd. Met deze 5 tips krijgt je huis de stoere touch van de industriële woonstijl, zonder dat je het gevoel krijgt in een oude fabriek te wonen. Voeg ze toe aan je basic of semi-moderne interieur en je huis krijgt nét dat beetje meer karakter!

industriële accenten interieur

  1. Stoere schuifdeur

Een schuifdeur geeft op zich al een unieke draai aan je interieur; het is een stuk origineler en speelser dan een gewone deur. Voor een industrieel accent in huis maak je die deuren ook nog eens karaktervol om te zien. Denk bijvoorbeeld aan een houten schuifdeur met een metalen rails, of een raamwerk van metaal met glas erin. Leuk in elke woonruimte, van de gang tot de badkamer!

  1. Industriële meubels

Je kúnt kiezen voor baksteen muren, een betonnen vloer en grote buizen aan het plafond. Dan heb je de volledige industriële ervaring met het effect van een oude fabriek. Maar je kunt ook kiezen voor een modern interieur met industriële meubels erin. Het merk d-Bodhi heeft bijvoorbeeld meubels van stoere materialen als gerecycled hout en metaal, maar met een strakke afwerking en daardoor een design look. Zo past stoer ineens prima in je moderne interieur!

  1. Studio spot

Een gemakkelijke manier om je interieur nét wat robuuster te maken is met één of twee studio spots erin. Juist ja, zo’n ‘bouwlamp’ op driepoot zoals je op een filmset verwacht. Een industrieel accent dat je zo stoer kunt maken als je zelf wil.

  1. Accenten van beton

Je hoeft geen betonnen vloer te storten om dit industriële materiaal in je interieur te verwerken. Houd het lekker bij je warme, houten vloer en voeg beton toe in de vorm van accessoires! Lampen lenen zich hier uitstekend voor, zeker als je fan bent van strakke lijnen en design. Hoe groter, hoe meer je richting de industriële woonstijl gaat. Maar ook een betonnen tafelblad, vazen of bloempotten helpen.

  1. Vintage leer

Met een bank van vintage bruin leer of een setje eetkamerstoelen met een bruin leren bekleding krijgt je interieur de robuuste uitstraling van de industriële woonstijl. Zeker wanneer de poten van metaal zijn. Bovendien is dit dé manier om te zorgen dat je woonruimte niet kil van kleurtoon wordt! Vintage bruin leer en hout zijn belangrijke elementen in een industrieel interieur, voor een warme tegenhanger van het beton en metaal. Experimenteren maar!

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door