3 fabels over interieur waarvan iedereen denkt dat het waar is

3 fabels over interieur waarvan iedereen denkt dat het waar is

Over ongeveer alle onderwerpen zijn er fabeltjes en feitjes te vinden. Sommige fabeltjes doen al zo lang de ronde dat mensen ze zijn gaan beschouwen als feiten. Ook op het gebied van interieur zijn er een paar fabeltjes die mensen vaak aan elkaar vertellen, maar zijn deze wel echt waar? In deze post behandelen we drie fabeltjes over interieur waarvan iedereen denk dat het waar is.

“Felle kleuren zijn niet geschikt voor de slaapkamer, je slaapt beter in een witte/bruin/lichte slaapkamer!”
Men’s Health publiceerde in 2013 een overzicht waarin je precies kunt zien in welke kleur slaapkamer we gemiddeld het meeste slapen. En niet bruin of wit stonden bovenaan het rijtje, nee het was blauw die er met de eerste plaats vandoor ging met gemiddeld 7:52 uur slaap. Helemaal onderaan staat de kleur paars, met gemiddeld 5:56 uur slaap. Andere kleuren die hoog bovenaan stonden en dus goed zijn voor de slaapkamer zijn geel en groen!
fabel

 

“Boeddha’s moet je cadeau krijgen, anders brengen ze ongeluk!”
Niet getreurd als je tijdens het house-warming feestje geen boeddha beeld hebt gekregen. Dat je een boeddha zelf niet mag kopen is een fabeltje, je kan best zelf een boeddha beeld kopen voor in de tuin of voor de woonkamer. Het fabeltje komt van een oud Chinees verhaal waarin wordt verteld dat de rijke mensen de zieke arme mensen boeddha beelden geven voor beterschap, maar dat ze nadat ze beter zijn de boeddha terug moesten geven.
fabel1

 

“Zwart is een hele ongeschikte kleur voor de woonkamer”
Zwart is een hele donkere kleur en kan de woonkamer kleiner laten lijken, maar dat betekent niet dat deze kleur onmogelijk is voor de woonkamer. Als je zwart op de juiste manier combineert kan de kleur juist heel klassiek en elegant overkomen in plaats van hard en donker.

Romain Ricard © site internet book travail décoration

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider