Professionele keukeninrichting

Wil je in je eigen huis ook een professionele keukeninrichting dan zou je het patroon van de horeca keuken kunnen volgen.

Kookeiland

De centrale werkplek is dan een kookeiland dat, net als in de horeca keuken, van alle kanten bereikbaar is. Aan de wanden zijn je werkplekken voor de verschillende bezigheden, het afwassen en het wassen van groenten, fruit en andere etenswaar gebeurt natuurlijk aan de dubbele spoelbakken, van roestvrij staal.

Daarnaast aan beide kanten zijn je werkoppervlakken voor het klaarmaken van de etenswaren voor het koken, het snijden, pellen en schillen. Aan de zijwanden van je keuken is de opslagruimte in de vorm van kasten en hangkastjes. Ook onder je werkbladen is kastruimte nodig, je potten en pannen hebben ook een vaste plek nodig.

De bar

In de meeste moderne keukens zien we aan de vierde wand een bar of een andere, open manier om de keuken in en uit te gaan. Maar een andere verbinding met de salon of met de eetkamer is natuurlijk ook mogelijk, een lange werktafel bijvoorbeeld met een doorgeefluik. Niet zo vriendelijk, wel heel efficiƫnt.

Je zou ook hier het voorbeeld van een horeca keuken kunnen volgen en een deur of dubbele klapdeuren in de keuken kunnen laten aanbrengen. Dan ontstaat er wel een duidelijke afscheiding tussen keuken en de leefruimtes van je huis, maar het is wat vriendelijker voor je medebewoners.

fae15ba0d2157d67ffe5340114f98cb5 f8835b5b945d0309d3a01cefd7861241 f473575672f0fdc681fb972108d0e5a2 f1231ded532fe81bf61bc3bcaa6e307e b655bfd597850d34573d785f1dd1b488 b4c8c380169f2dbf62abfdbc53c875c5 6476717cf0cfe281f61a897d5acb2d2f 84904a3679894bd82d6d89905ca4abfc

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider