Horeca keuken inrichting

De keuken van een hotel, restaurant of zelfs van een cafe is een professionele werkplek, en die moet voldoen aan heel veel regeltjes en wetten. Dit is niet iets wat je man even zelf kan regelen, daar is beslist professionele hulp bij nodig.

Werkplekken

Eigenlijk bestaat een horeca keuken uit verschillende kleinere ruimtes waar bepaalde etenswaren gescheiden worden klaargemaakt door verschillende chefs of souschefs. Die zijn namelijk gespecialiseerd of volgen een opleiding om zich te specialiseren. De chef bepaald wat er gekookt wordt, wanneer en hoe.

De inrichting is, ondanks de grootte van het geheel, eigenlijk heel eenvoudig. In het midden van de ruimte waar gekookt wordt staat een enorm fornuis met gaspitten, stalen kookplaten en soms zelfs inductiekookplaten naast elkaar aan twee, of vier kanten van het fornuis. De hele keuken straalt van het glanzende roestvrije staal.
Aan de wanden zijn de andere werkplekken aangebracht, waar bijvoorbeeld salades gemaakt worden, het gekookte vlees gesneden wordt, de eieren gepeld, kort en goed, waar het eten bereidt wordt.

Naar de gasten toe

Een wand is meestal gereserveerd voor de verbinding tussen de keuken en het bedienend personeel. Daar wordt de laatste hand gelegd aan de borden met de bestelde maaltijden.
Dat is ook waar de chef zijn, of natuurlijk haar meeste tijd doorbrengt, hij of zij is tenslotte verantwoordelijk voor de kwaliteit van de maaltijden wanneer ze de keuken verlaten.

01c88618f716798bc188b64a2bb7906a 84904a3679894bd82d6d89905ca4abfc 044060c4c165d61fbb2ed67444100864 3e01666805acc5d9e6adcfd1fe8e3dee 2955ec300ea9eef9b52fa13771a0063d 2ce6d6edaf7b97e637ed779e2a8e2a5e

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider